La Brăila, două seri pe note de tango 

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila a organizat două seri de tango, în 2 și 3 septembrie 2023, la care au participat membri ai Atelierului de tango, desfășurat săptămânal la CJCPCT, și nu numai ei.  

Manifestarea, sub genericul ”Brăila în pași de tango”, a fost derulată în parteneriat cu școala de dans Urquiza. În ambele seri, au fost evenimente social-artistice reunind oameni din diverse domenii de activitate, dar pe care îi unește o singură pasiune, cea pentru tango. Serile au avut loc în sala ProArte a Centrului de Creație, dar și în Galeriile de Artă Brăila, unde este deschisă o frumoasă expoziție plastică în care expun John Pârva de la Deva, lucrări de pictură, și Ioan Tămâian din Sibiu, lucrări în sticlă. 

Participanții la încântătoarele seri s-au bucurat de întâlniri, dar au primit și lecții de la invitații speciali, Mirela Roșu și Giorgio Panico de la școala de dans Urquiza, precum și de la colegi mai avansați în descifrarea tainelor aflate în ritmul muzicii și în mișcările de tango.