Debut bun pentru handbalistele brăilene la Trofeul Carpați

Pentru handbalul românesc, Trofeul Carpați este o marcă identitară valoroasă. Această competiție, cu caracter de verificare, a fost organizată încă din anii 60 ai secolului trecut, pentru echipele naționale, înainte la plecarea spre competiții mari.

Anul acesta, echipa națională feminină de handbal a României, înainte de participarea la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia și Suedia, se află la Bistrița, pentru un patrulater sub egida Trofeului Carpați.

În meciul din prima etapă, România, fără vedeta Cristina Neagu, ușor accidentată, s-a impus în fața Elveției, cu scorul de 33-28, deși diferența putea fi chiar mai mare. În celălalt meci al zilei, la Trofeul Carpați de la Bistrița, Austria a dispus de Portugalia cu 32-20. Azi, în a doua zi a competiției, se joacă Austria – Elveția, la ora 15.00, respectiv România – Portugalia, la 19.30.

Cum au evoluat brăilencele din lotul național

După cum am mai informat, în lotul național au fost selecționate trei jucătoare de la HC Dunărea Brăila. Conducătorul de joc Andreea Popa a evoluat, contra handbalistelor din Țara Cantoanelor, foarte bine, reușind să marcheze patru goluri din șase aruncări la poartă. Pivotul Nicoleta Balog, care este în concurență pe post cu celebra Crina Pintea (foto), a marcat un gol la singura minge expediată către poartă.

Concurență mare este și în poartă, acolo unde Elena Șerban a apărat trei mingi, dar a primit și cele mai multe goluri dintre goal-keeperi, 11. Alte jucătoare pe acest post sunt Diana Ciucă, Yulia Dumanska și Daciana Hosu.

Statistica detaliată a meciului poate fi urmărită aici. 

Obiectivul tricolorelor

Echipa națională a României a fost prezentă la toate cele 26 de ediții ale Mondialului feminin de handbal. Obiectivul pentru această ediție este ocuparea unuia dintre primele 7 locuri, fapt care ne-ar da dreptul să mergem la un turneu preolimpic, pentru Paris 2024.

Într-un material viitor, vom da mai multe detalii legate de sistemul de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

Mult succes!

Foto:
FRH - Federația Română de Handbal