Delia Râșnoveanu, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, a demisionat

Delia Râșnoveanu, Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, a demisionat astăzi. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk-Iulian Chiriac: 

Am primit demisia managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila, un gest pe care l-am cerut și care era absolut necesar.

Voi demara procedurile care se impun, însă doar după consultarea Consiliului de Administrație. În același timp, aștept și din partea brăilenilor sugestii cu privire la persoana care ar trebui să conducă spitalul până la organizarea concursului.

Mai mult decât atât, cât de curând, mă voi întâlni cu șefii secțiilor Spitalului Clinic Județean de Urgență pentru a îi consulta cu privire la acest aspect, așa cum este normal. Sunt foarte multe lucruri de discutat!

În mod categoric, nemulțumirea brăilenilor este întemeiată și trebuie ca lucrurile să se schimbe.
Totuși, nu pot să nu vad cum, după această tragedie, PNL se foloșeste de moartea domnului Grozavu în mod politicianist și pur electoral. Da, PNL Brăila joacă politic moartea unui om, suferința unei familii, oricât de tulburator sună. De condoleanțe au uitat în graba de a-și ataca adversarii politici.

PNL Brăila a transmis nu mai puțin de trei comunicate de presă, semnate de trei politicieni diferiți, Popa, Bucălău și Dobrescu, în care folosesc atacul politic și ironia pentru a obține puncte electorale.” – Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila. 

Reamintim că vineri, 20 octombrie, a fost găsit în apropierea spitalului trupul neînsuflețit al lui Victoraș Grozavu, un pacient internat la secția Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brăila. Președintele Consiliului Județean a cerut atunci demisia tuturor celor care ar fi putut evita tragedia, inclusiv a managerului instituției medicale. 

Foto:
Armanda Filipine