Elevi brăileni premiați la Concursul regional „Vânătoarea de lectură în biblioteci“

Concursul regional „Vânătoarea de lectură în biblioteci“, ajuns la a doua ediție, și-a premiat câștigătorii vineri, 29 septembrie, la Muzeul Național al Literaturii Române.  

Printre finaliști s-au aflat și două echipe care au reprezentat cu succes județul Brăila, ambele de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, cu sprijinul bibliotecarului unității, Dorina Damian. Echipa din clasa a IV-a B, formată din elevii Ştefan Cîrligea, Roxana Codreanu, Timeea Gagniuc, Bogdan Jantea, Andreea Caraman – Epuraş și coordonată de prof. Daniela Lupu, a obținut premiul al III-lea, cu un jurnal de lectură animat realizat într-o aplicaţie web, prezentare a cărții pentru copii „Cele trei minuni ale Crăciunului“ de Adrian Victor Vank, scriitor brăilean. Premiul al II-lea a fost obținut de echipa clasei a VIII-a A, formată din elevele Gabriela Barbă-Lată, Diana Cojocaru, Alexandra Dabija, Eliza Mustață, Livia Stoica și Ana-Maria Vulpe și coordonată de prof. Carmen Valentina Vlad, pentru un material digital inspirat din volumele „Eroi din întâmplare” ale autorului brăilean Liviu Chifane. Participanții s-au bucurat și de sprijinul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila. 

Competiția, inițiată de Casa Corpului Didactic din București, s-a desfășurat în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană, având ca scop dezvoltarea abilităților de lectură și a competențelor digitale ale elevilor. Au participat peste 200 de echipe din București și din șase județe. Elevii au trecut prin probe multiple, de la etapa pe școală la cea județeană și, în final, regională, activitățile desfășurându-se pe parcursul anului școlar trecut. 

Foto:
Daniela Lupu