„Expresii vizuale”, vernisaj la Galeria „Gheorghe Naum”

O nouă expoziție va avea vernisajul mâine, 15 noiembrie, la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I”, la ora 14.30. Este vorba despre „Expresii vizuale”, o colecție de lucrări plastice ale artistului Teodor Vișan. 

„Lucrările lui Teodor Vișan prezintă expresii vizuale coerente, aducând în prim-plan portrete variate și ipostaze umane, alături de peisaje și naturi statice tratate cu rigoare. Compozițiile sale se lectureză cu ușurință. Fie că explorează complexitatea umană sau detalii ale naturii, artistul îmbină tehnică, sentiment și poveste pentru a crea narațiuni interesante pentru privitor. Teodor Vișan schițează cu abilitate compoziții ample, culorile vibrante, uneori, și texturile atent alese conturând o atmosferă distinctă în fiecare lucrare”, remarcă Fatme Nistoroi, curatorul expoziției, muzeograf la Secția Artă.  

Artistul, născut la Galați, pe 31 ianuarie 1943, a absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Galați, din 1991. A avut numeroase expoziții, atât în țară, cât și în străinătate: Anglia – 1991, Belgia -1994, Franța – 1999 și 2002.  

În 1987, a primit premiul I la Festivalul de Artă de la Moscova. În 2010 a fost ales Personalitatea Culturală a Anului de ziarul „Realitatea” și „Realitatea din diasporă”, iar în 2011 i-a fost decernat Premiul pentru artă al Municipiului Galați.  

Expoziția „Expresii vizuale” va fi deschisă publicului până la data de 29 decembrie, putând fi vizitată de miercuri până duminică, în intervalul orar 09.00-17.00. Intrarea este liberă.