Festivalul Mamaia 60 ani – Impresii de final

În weekend, așa cum vă anunțam, Piațeta Perla din Mamaia a găzduit unul dintre cele mai nostalgice și mai emoționante evenimente muzicale din ultimii ani. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia s-a bucurat de un succes imens cu ocazia aniversării de 60 de ani, revenind în fața publicului după o absență de 11 ani. Această ediție aniversară nu a fost organizată drept un concurs, după cum era obișnuit publicul de la edițiile anterioare, ci a fost un omagiu adus muzicii ușoare românești. Publicul acestui eveniment a fost compus din toate generațiile, festivalul bucurându-se de un succes atât de mare, încât nu mai exista niciun bilet disponibil pentru niciuna dintre zile.

Reorchestrarea simfonică a pieselor sub îndrumarea dirijorului Daniel Jinga a amplificat magia acestui eveniment și a transformat fiecare moment într-o experiență unică. Mulțumită Orchestrei Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, publicul s-a bucurat de un eveniment de o anvergură imensă, care va rămâne cu siguranță mult timp în inimile acestora.

Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia a însemnat mai mult decât aniversarea de 60 de ani a acestuia, încercând să creeze și să mențină o relație cu publicul tânăr. Această conexiune dintre generații a fost exemplificată în mai multe momente artistice precum: interpretarea în duet a piesei „Doar un vis” de către Cătălin Geambașu și fiul său Davin, sau momentul magic creat de către Xenti și Andreea Runceanu în memoria verișoarei lor, regretata Mihaela Runceanu.

Serile de festival s-au încheiat cu recitaluri pline de nostalgie, aducând pe scenă artiști precum: Aurelian Temișan, K1, Direcția 5, Holograf, Loredana Groza, etc. Momentele de pop-rock au fost completate prin elementele de jazz aduse de către orchestră.

Loredana a creat un moment special pe scena Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, retrăind nostalgia momentului în care aceasta s-a lansat în cadrul aceluiași festival în anul 1986, pe când avea numai 16 ani.

Aceste momente pline de emoție au readus în inimile spectatorilor amintirile și bucuriile din trecut, aceștia având ocazia să vadă și să audă persoane iubite care nu se mai află printre noi sau artiștii preferați.

Ultima seară s-a încheiat cu momentul artistic al trupei Voltaj, urmată de Loredana. Călin Goia și Loredana au creat o atmosferă plină de energie și au reușit să ridice publicul în picioare, oferindu-le spectatorilor o seară de neuitat. Aceasta a fost încheierea perfectă pentru un festival care a demonstrat faptul că muzica bună nu o să moară niciodată și aceasta poate lăsa publicul fără cuvinte chiar și acum, spărgând bariera generațională.

Pentru cei care au ratat acest eveniment uimitor sau pentru cei care doresc să retrăiască puțin din magia acestui festival, videoclipurile integrale pentru toate cele trei zile pot fi găsite pe YouTube.