Avertisment pentru brăileni: Infestare cu virusul West Nile în Galați


Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, Primăria municipiului Galați a anunțat populația printr-un comunicat de presă, că în oraș a fost confirmat primul caz de infestare cu virusul West Nille. Având în vedere această confirmare îngrijorătoare, este foarte important ca oamenii din Brăila să înțeleagă riscul imediat. Virusul West Nile poate avea consecințe grave.

„Având în vedere confirmarea la nivelul municipiului Galaţi a unui caz de infecţie cu virusul West Nile, Primăria municipiului Galaţi transmite recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi pentru populaţie. Astfel, pentru protejarea împotriva infectării cu virusul West Nile, o boală infecţioasă ce se transmite prin înţepătura de ţânţar, se recomandă: purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor;împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă (cu plase de protecţie la ferestre şi uşi); utilizarea de substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei; dezinsecţie generală. Menţionăm că în perioada 21 – 25 august 2023 s-a derulat a cincea etapă de dezinsecţie în întreg oraşul, inclusiv în parcuri şi locuri de joacă pentru copii”, transmite Biroul de presă al Primăriei Galaţi.

Primul caz al virusului West Nille din județul Galați, a fost confirmat la o femeie de 57 de ani din mediul rural, după ce a fost  examinată clinic. După acest caz, încă două cazuri ale virusului au fost confirmate la Galați.

Datele INSP, arată că în România au fost înregistrate până acum, 21 de cazuri de cazuri de infecție și patru decese.

Cazurile s-au înregistrat la grupele de vârstă 40-49 de ani, 50-59 de ani, 60-69 de ani și 70-79 de ani.

Foto:
Pixabay