Studenții, reducere de 90% la transportul feroviar

CFR Călători a anunțat luni seară, 4 septembrie, că reducerile acordate studenților în transportul feroviar vor fi aplicate conform legii, începând cu data de marți, 5 septembrie 2023. 

„CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023. 

Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legii învățământului superior nr. 199/2023″, a transmis compania de transport feroviar, pe site-ul său. 

Decizia vine după ce inițial CFR Călători, Softrans și Astratrans au anunțat sâmbătă, 2 septembrie, că începând cu data de 3 septembrie noile reguli de transport vor fi valabile doar pentru elevi, care beneficiază de gratuitate, iar reducerile studenților vor fi eliminate. 

Ministerul Educației a anunțat luni că aprobarea normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr.199/2023 va fi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de joi, 7 septembrie. 

În Legea învățământului superior nr.199/2023, noile condiții spun că reducerea acordată studenților pentru transportul feroviar a fost extinsă la 90% de la 50%, iar vârsta a fost extinsă de la 26 de ani la 30 de ani. 

Foto:
Facebook