Gala Laureaților Sportului Brăilean a fost anulată

Într-un comunicat recent remis redacțiilor de sport brăilene, Direcția Județeană pentru Sport Brăila, instituție subordonată Agenției Naționale pentru Sport, a informat, cu regret, că Gala Laureaților Sportului Brăilean, ediția 2023, nu va avea loc.

Motivația instituției respective a fost că prevederile OUG 90/27.10.2023, cu privire la reducerea cheltuielilor bugetare pe anul 2023, indiferent dacă aceste fonduri sunt alocate de la buget sau fonduri proprii, rezultate din activități proprii, împiedică desfășurarea Galei.

Aceleași rațiuni de austeritate, conform comunicatului semnat de către directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport Brăila, împiedică editarea și apariția numărului 15/2023 al Revistei ”Sportul Brăilean”, efort de presă altfel admirabil de a veșnici rezultatele sportivilor brăileni.

De altfel, Gala Laureaților Sportului Brăilean exact asta însemna, un fel de colocviu de final de an al tuturor sportivilor reprezentativi, la nivel intern și internațional, legitimați la structurile sportive brăilene.

”Lucrătorii din domeniul sportiv”

În același comunicat se mai precizează că situația de la nivel local, în județul Brăila, este identică, referindu-se la austeritate, cu situația de la nivel național pe palier sportiv. Comunicatul care îl are ca semnatar pe Nicușor Hagiu se încheie cu o propoziție parcă desprinsă din procesele-verbale întocmite la posturile de poliție,  cu adresare din partea ”lucrătorilor din domeniul sportiv”.

Cum și noi ne aflăm printre ”lucrătorii din domeniul sportiv”, regretăm amarnic faptul că, din varii motive, s-a ajuns la o astfel de hotărâre care conduce la anularea unui eveniment tradițional, așteptat de toți cei din lumea sportului județean.

Suntem curioși dacă, la final de 2023, alte județe vor putea organiza astfel de celebrări precum cea anulată la Brăila. De asemenea, în măsura în care va accepta, îi vom găzdui, în Monitorul de Brăila, părerile domnului Nicușor Hagiu cu privire la activitatea instituției publice pe care o conduce.

Adevărul este că descentralizarea de după schisma Ministerului Tineretului și Sportului s-a resimțit din plin în teritoriu, multă vreme direcțiile județene pentru sport funcționând fără un buget aprobat și fără o schemă de personal suficientă pentru activitățile curente.

Subiectul este departe de a se fi epuizat, așa că vom reveni cu amănunte!