Premierea elevilor cu rezultate deosebite, în atenția Consiliului Local Municipal Brăila

Mâine, 28 noiembrie, începând cu ora 09.00, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Brăila, la  Sala Companiei de Utilități Publice „Dunărea”. 

Pe ordinea de zi se află aprobarea finanțării complementare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Brăila pentru premierea elevilor cu rezultate deosebite în excelenţa şcolară, media 10 la examenul național de bacalaureat 2023/examenul de evaluare națională 2023 și a cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Totodată, va fi propusă și acordarea de stimulente financiare elevilor care au obţinut medalii şi premii la olimpiadele școlare şi competițiile sportive, naționale și internaționale, în anul școlar 2022-2023 şi cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. 

Consilierii locali vor discuta și stabili mâine și numărul lunar mediu al legitimațiilor pentru care Direcția de Asistență Socială va asigura plata gratuității transportului urban cu mijloace de transport în comun persoanelor cu dizabilități încadrate în gradul grav și accentuat de handicap, asistenților personali, cât și însoțitorilor acestora, pentru anul 2024.  

Tot în ședința de mâine, se va supune aprobării acordarea unei cantităţi de material lemnos provenit din toaletările şi doborârile de arbori Asociației Centrul Cultural Comunitar „Anton Pann” Brăila. 

Rectificarea bugetului local al municipiului și a bugetelor Serviciului de Transport Public Local de Călători și Administrare Portuară Brăila și al Societății Administrația Piețelor și Târgurilor S.A. Brăila pe anul 2023 vor fi alte subiecte luate mâine în discuție de consilierii locali. 

Nu în ultimul rând, va fi propusă spre aprobare includerea teritoriului municipiului Brăila în zona pescărească ce va fi arie eligibilă a Strategiei de dezvoltare locală integrată a zonei pescărești a județului Brăila. Strategia va fi implementată de Asociația Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltării Integrate a Zonei Pescărești a Județului Brăila, în cadrul Programului pentru Acvacultură și Pescuit 2021 – 2027.