Google – program de securitate cibernetică pentru studenții europeni

Google, în colaborare cu European Cyber Conflict Research Incubator, lansează un program în valoare de 10 milioane de dolari pentru a instrui studenții europeni în securitate cibernetică.

Acest demers, parte a inaugurării centrului de securitate cibernetică din Malaga, vizează atenuarea deficitului de specialiști din domeniu și combaterea atacurilor cibernetice. Uniunea Europeană estimează că acest deficit poate ajunge până la 500.000 de profesioniști.

Programul, primul de acest fel din Europa, va oferi universităților resurse pentru cursuri destinate studenților din medii diverse, fără experiență prealabilă. Opt universități din România, Grecia, Spania, Ucraina, Franța, Germania, Polonia și Cehia vor beneficia de finanțare.

Se estimează că peste 1.600 de studenți se vor înscrie la aceste seminarii, aplicându-și cunoștințele în sprijinul organizațiilor comunitare pentru a consolida apărarea lor cibernetică.

Proiectul include și dezvoltarea unui curriculum flexibil în domeniul securității cibernetice, tradus în opt limbi europene și disponibil gratuit pentru instituțiile academice.