Împreună pentru siguranța copiilor

Începutul noului an școlar a oferit polițiștilor brăileni ocazia de a încheia noi parteneriate cu instituțiile de învățământ și de a continua seria întâlnirilor și dezbaterilor tematice cu preșcolarii și elevii. Aceste activități  au ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii acasă, la școală, în spațiile publice sau în mediul online și dezvoltarea unor conduite corecte în situații de risc.  

O astfel de acțiune s-a desfășurat, ieri, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 47 din municipiu. Inspectorul principal Anca Jîtcă și agentul principal Virginia Năstase, de la Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, au vorbit cu  preșcolarii despre comportamentele periculoase și despre conduitele infracționale care i-ar putea amenința. Activitatea, derulată prin metode didactice adecvate vârstei – activități practice, jocuri –  a avut în vedere în special creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate disparițiilor de minori.  

Mașina din dotarea polițiștilor i-a fascinat pe cei mici, aceștia având posibilitatea să se familiarizeze cu echipamentul din dotarea autoutilitarei, cu semnalele sonore și luminoase. 

Au participat directorul unității, profesor Nina Vâlcu, educatoarele și 60 de preșcolari de la grupele mari. 

„Activitățile de prevenire a criminalității vor fi intensificate în acest an școlar și în relația cu cadrele didactice și părinții ori tutorii elevilor, având ca scop creșterea conștientizării acestora cu privire la importanța activității de prevenire a criminalității pentru siguranța copiilor și pentru eficientizarea comunicării preventive în mediul școlar”, ne informează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. 

 

 

Foto:
Facebook