Festival Național de Comedie la Galați

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați organizează, în perioada 30 septembrie-8 octombrie 2023, Festivalul Național de Comedie – ajuns la a 34-a ediție. Surpriza vine din noua structură a programului, ce cuprinde două secțiuni: cea competițională (ON) și cea alternativă, în afara concursului (OFF). Totodată, versiunea din acest an unește sub aceeași umbrelă a comediei diferite generații, într-un context cultural și intergenerațional ce permite experimentarea unor  perspective artistice diferite.  

Vor fi nouă seri de festival, douăsprezece spectacole de teatru prezentate de tot atâtea teatre din România și o secțiune teoretică care va cuprinde două ateliere de teatru, conferințe și o lansare de carte. Secțiunea competițională (ON) include spectacole selecționate de Maria Zărnescu, teatrolog şi critic de teatru, laureată a Premiului UNITER pentru critică teatrală. Secțiunea alternativă (OFF) include spectacole care au fost selecționate de Daria Ancuța, studentă la UNATC, la specializarea Teatrologie – Jurnalism teatral și de Oana Balaci, masterandă la Facultatea de Teatru şi Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și critic de film/teatru.  

Juriul festivalului este format din nume de referință ale teatrului din țara noastră: Bács Miklós, actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, profesor universitar al Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universității Babes Boylai din Cluj; Irina Zlotea, critic de teatru recunoscut pentru cronicile scrise cu regularitate și participările constante la numeroase festivaluri şi evenimente culturale din ţară; Dragoș Alexandru Mușoiu, regizor faimos, recunoscut pentru spiritul creator și montările precum: „Jocul de-a vacanța”, „Operațiunea Marte” sau „Visul”.  

Spectacolele din competiția acestui an vor fi găzduite de Sala Mare a Dramaticului, de Teatrul National de Operă și Operetă „Nae Leonard” și de sediul Teatrului Pe Țeavă, din strada Nicolae Balcescu, 90A. 

Biletele la spectacolele din programul Festivalului pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Galați, strada Domnească nr.59.  

Informații și rezervări: 0758 049 850.