Incendiu lichidat la autobuzul electric BRAICAR. Rămân întrebările. 

Incendiul la autobuzul electric care a luat ieri foc pe Calea Galați, la capătul Liniei 2 din municipiu, a fost lichidat pe timpul nopții, a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” din Brăila. 

După cum anunțam și noi, ieri (https://monitorulbr.ro/2023/09/19/un-autobuz-electric-a-luat-foc-pe-calea-galati/), în jurul orei 18.00, un autobuz electric în care nu se aflau călători a luat foc la capăt de linie, în Vidin. Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă. A intervenit Detașamentul nr. 1 de pompieri cu două autospeciale de tip ASAS. Pentru detectarea altor posibile focare,  a fost folosită o cameră cu termoviziune. La fața locului s-a deplasat și o echipă de depanare BRAICAR. 

Colonelul Ștefan Stoian, purtătorul de cuvânt al ISU „Dunărea”  declara după producerea incidentului că autobuzul va fi supravegheat până când pericolul va fi complet îndepărtat, în Brăila nefiind posibilă aplicarea procedurii indicate în astfel de cazuri: scufundarea în apă. Se va proceda la stingerea prin inundare cu apă, așa cum s-a intervenit și la alte cazuri similare din țară.  

Autobuzul fusese recent achiziționat de administrația locală, printr-un proiect cu fonduri nerambursabile, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, având ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.  

Două echipaje de pompieri cu autospeciale de tip ASAS au supravegheat permanent zona în noaptea de 19 / 20 septembrie.  

Astăzi dimineață la ora 07.40 autobuzul a fost preluat de o echipă BRAICAR. 

Deși nu au fost victime, comentariile de pe rețelele de socializare și impactul produs de o astfel de știre despre un autobuz electric achiziționat de nici 3 luni ridică mari semne de întrebare privind performanțele acestora, siguranța călătorilor, fiabilitatea lor etc. 

Așteptăm și noi răspunsurile autorităților cu privire la cauza care a produs incendiul după efectuarea cercetărilor de cei abilitați.

Foto:
ISU Brăila