Încep înscrierile la Concursul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”



Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” din Brăila, manager interimar Geanina Valentina Onodi, anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii „Armoniile Dunării”. Evenimentul va avea loc pe 22 martie 2024, la Casa Tineretului din Brăila, fiind organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Judeţean Brăila.

Competiția se dorește a fi o modalitate de promovare a studiului muzicii ușoare în rândul tinerilor, dar și un prilej de a readuce în atenția iubitorilor de muzică șlagăre din repertoriul național și internațional.

Anul acesta evenimentul se va desfășura cu prezența fizică a concurenților. La ediția de anul trecut au participat 65 de concurenți din Alba-Iulia, Bacău, Bălţi (Republica Moldova), Bârlad, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cernavodă, Craiova, Focşani, Galaţi, Moreni, Slobozia, Tecuci, Vaslui. Dintre aceștia, 30 au fost și premiați. Marele Premiu şi Trofeul au fost câştigate de Damian Alexandra-Ioana, în vârstă de 16 ani, din Tecuci, judeţul Galaţi, îndrumată de prof. Dragoş Gheorghiu.

Concursul este structurat pe patru categorii de vârstă:

  • Categoria I: 7 – 9 ani;
  • Categoria II: 10 – 12 ani;
  • Categoria III: 13 – 15 ani;
  • Categoria IV: 16 – 18 ani (neîmpliniţi la data concursului).

Înscrieri până la data de 10 martie 2024

În vederea preselecţiei, toţi candidaţii vor completa formularul https://forms.gle/p1HF9g1JZEQPhL5K7  până la data de 10 martie 2024, încărcând și documentele solicitate:

  • copia certificatului de naştere/copia cărţii de identitate, în format .pdf/.jpg;
  • dovada plăţii taxei de participare în format .pdf/.jpg;
  • o înregistrare video cât mai recentă cu interpretarea de către concurent a unei piese de muzică uşoară (max. 5 minute);
  • negativul piesei prezentate în preselecţie, în format .mp3;
  • o fotografie „artistică” a concurentului, în format jpeg (*.jpg).

Se interzice prelucrarea audio a înregistrării în studio, iar ținuta concurentului în timpul înregistrării va fi una decentă.

Taxa de participare, în valoare de 60 de lei, este plătibilă în contul RO82TREZ15121G335000XXXX, CIF 5217567, deschis la Trezoreria operativă a Municipiului Brăila, beneficiar Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Vespasian Lungu” Brăila, cu mențiunile „Taxa de participare ARMONIILE DUNĂRII”  și „numele concurentului”. În cazul neprezentării la concurs, taxa de participare nu se va returna concurentului.

Preselecția va avea loc în perioada 12-13 martie 2024

Preselecţia va avea loc în perioada 12-13 martie 2024, pe baza înregistrărilor video transmise organizatorilor. Rezultatul preselecţiei pentru etapa finală a concursului va fi afişat pe site-ul www.vespasianlungu.ro , la secțiunea „Concursuri artistice”, cel târziu pe 15 martie 2024, ora 16.00. Deciziile juriului de preselecţie nu pot fi contestate.

Juriul este alcătuit din compozitori/interpreţi, profesori de canto, personalităţi din domeniul muzicii uşoare româneşti. Criteriile de jurizare, atât în etapa de preselecție, cât și în cea finală, sunt calităţi vocale, dicţie,  intonaţie, interpretare, ţinută, expresivitate, personalitate artistică, dificultatea piesei, alegerea piesei adecvate vârstei concurentului.

Etapa finală se va desfășura pe 22 martie 2024, la Casa Tineretului din Brăila, situată pe Calea Călărașilor, nr. 52. Intrarea în concurs se va face pe categorii de vârstă, în ordine alfabetică, şi va fi afişată pe site-ul www.vespasianlungu.ro. Fiecare concurent va interpreta în concurs piesa pentru care a trimis negativul şi înregistrarea video.

Premii în valoare totală de 9.520 de lei

Se vor acorda premii în valoare totală de 9.520 de lei. Repartizarea valorilor premiilor pe categorii de vârstă se va face în ziua concursului, în funcţie de numărul de participanţi. În situaţia în care o categorie de vârstă nu are participanţi sau sunt mai puţini, suma se va distribui către ceilalţi concurenţi din alte categorii. Toți concurenții admiși în etapa finală vor primi diplome de participare. Câştigătorul Marelui Premiu va susţine un microrecital la ediţia imediat următoare a concursului, la solicitarea organizatorilor.

Detalii suplimentare se pot obţine, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00, la  prof. Ana-Maria Baciu –  0752 066 051 sau prof. Gabriela Vizuroiu – 0745 784 363 sau la adresa de e-mail: concursuri.spabraila@yahoo.com .

Foto:
https://vespasianlungu.ro/