Infracțiuni în trafic sancționate de polițiștii brăileni

Polițiștii rutieri brăileni au acționat cu efective mărite în acest sfârșit de săptămână pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Brăila din localitatea Cuza Vodă au oprit sâmbătă, în trafic, pe raza localității de domiciliu, un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  Mai mult, numărul de înmatriculare al autoturismului aparținea altui autovehicul și era expirat din anul 2018. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat. 

Tot sâmbătă, polițiști de la  Secția 2 Poliție Rurală Brăila au oprit în trafic, pe raza localității Chiscani, un bărbat din Tichilești care conducea un vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul a fost transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Un echipaj de poliție de la Secția 5 Poliție Rurală Viziru a surprins, în noaptea de sâmbătă spre duminica, pe raza localității Berteștii de Jos, un bărbat de 54 de ani din aceeași localitate care transporta în autovehicul două plase tip setcă din nailon și cantitatea de 40 kg de pește de diferite specii. Acestea au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de transport fără documente legale și deținerea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.