Inundații devastatoare în Libia. 10.000 de persoane date dispărute 

După ce săptămâna trecută a lovit Grecia, Bulgaria și Turcia, cauzând decesul a cel puțin 27 de persoane, furtuna Daniel a măturat zilele acestea și țărmurile Libiei, provocând inundații catastrofale. Acestea au distrus aproape un sfert din orașul Derna, cel mai grav afectat de pe coastă. Clădiri de locuințe cu mai multe etaje s-au prăbușit, iar rețelele de electricitate sau telecomunicații nu mai funcționează.  

Guvernul declarase sâmbătă stare de urgență, școlile fiind închise ca măsură preventivă înaintea furtunii, iar luni a fost declarat doliul național pentru trei zile.  

„Putem confirma, din sursele noastre independente de informaţii, că numărul persoanelor dispărute atinge 10.000 până în prezent”, a declarat ieri Tamer Ramadan, şeful delegaţiei Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie din Libia, conform News.ro. Până în prezent au fost recuperate peste 1000 de cadavre.  

La începutul săptămânii viitoare furtuna Daniel este așteptată să ajungă și în vestul Egiptului, unde au fost deja emise avertizări de posibile ploi și vreme rea.  

Sursa: news.ro

Foto:
Pixabay