Jandarmii din Brăila, în linia întâi pentru siguranța publică în weekend 

Într-un demers menit să asigure liniștea și siguranța cetățenilor, jandarmii brăileni se pregătesc pentru o serie de misiuni intense în perioada următoare. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a mobilizat resursele necesare pentru a răspunde cu eficiență nevoilor comunității locale. 

Prima misiune se va desfășura vineri după-amiază în comunele Chiscani, Jirlău, Unirea și localitatea Cuza Vodă, unde jandarmii vor asigura simultan ordinea și siguranța publică. Într-o perioadă în care comunitățile se adună pentru a celebra zilele comunelor respective și a se bucura, jandarmii brăileni vor fi vigilenți pentru a preveni incidentele neplăcute. 

Sâmbătă, toată atenția se îndreaptă către comuna Siliștea, unde are loc Ziua Gospodarului, un eveniment de tradiție pentru locuitorii din zonă. Jandarmii vor fi la datorie pentru a se asigura că evenimentul se desfășoară în condiții de siguranță, permitându-le participanților să se bucure de sărbătoare în condiții de siguranță. 

În continuare, jandarmii se vor deplasa la Ziua Orașului Ianca, care se va desfășura în perioada 09-10 septembrie. Aici, scopul lor rămâne neschimbat: asigurarea unui mediu pașnic și sigur pentru toți participanții. 

Efectivele Jandarmeriei Brăila nu se limitează la zonele de desfășurare a evenimentelor, ci vor patrula și în împrejurimile acestora, consolidând astfel gradul de siguranță. 

Un alt moment de maximă importanță pentru jandarmii brăileni îl reprezintă susținerea competițiilor sportive. În acest sens, vineri, 08 septembrie, aceștia vor asigura securitatea în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor la meciul de fotbal dintre AFC Dacia Unirea și ACS Viitorul Șuțești. Sâmbătă, 09 septembrie, se vor afla la partida de handbal feminin dintre HC Dunărea Brăila și HC Zalău. Toate aceste misiuni sunt derulate în strânsă colaborare cu lucrătorii din cadrul I.P.J. Brăila, I.S.U. Brăila și Poliția Locală.