Lidl, amendat cu 62.000 de lei de Protecția Consumatorilor Brăila

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a efectuat o amplă acțiune de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare în magazinele operatorului economic SC Lidl Discount SRL. În perioada 24-27 octombrie, au fost verificate trei locații din municipiul Brăila. 

Echipele de control au constatat că în magazinele verificate se comercializau preparate din carne cu gramaj diferit față de cel menționat pe ambalaj, produse alimentare cu ambalaj depreciat, fructe și legume cu modificări organoleptice sau sub calibrul declarat de producător. Au fost identificate și preparate proaspete din carne cu data limită de consum depășită, carne de vită refrigerată cu modificări organoleptice, produse cosmetice cu elemente de identificare netraduse în limba română. 

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC au aplicat nouă amenzi contravenționale în valoare totală de 62.000 de lei. S-a decis oprirea de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de 1.041 de lei și oprirea temporară de la comercializare a unor produse în valoare de 2.190 de lei. 

Foto:
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila