Măsuri de ordine publică la meciurile de fotbal din acest weekend

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a anunțat că va lua măsuri de ordine publică pentru a asigura siguranța la două meciuri de fotbal programate să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă, 7 octombrie, în cadrul Ligii a III-a. Efectivele de jandarmi vor fi desfășurate pentru a preveni și a combate eventuale incidente care ar putea afecta atmosfera pașnică la aceste evenimente sportive.

Primul dintre aceste meciuri va avea loc la Stadionul Municipal Brăila, unde se vor întâlni echipele AFC 1919 Dacia Unirea Brăila și AFC Metalul Buzău. Jandarmii vor fi prezenți în zonă pentru a se asigura că evenimentul se va desfășura într-un mediu sigur și ordonat.

Cel de-al doilea meci se va desfășura în comuna Şuţeşti, pe stadionul local, unde echipa ACS Viitorul Şuţeşti va întâlni ACS Voinţa Limpeziş. Efectivele de jandarmerie vor fi în proximitatea stadionului pentru a menține ordinea și siguranța în jurul locului de desfășurare a competiției.

În plus față de Jandarmeria Judeţeană, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila și Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al județului Brăila vor avea și ei echipaje prezente pentru a se asigura că evenimentele decurg fără incidente majore.

Scopul principal al prezenței forțelor de ordine la aceste evenimente sportive este de a preveni și de a combate orice fapte antisociale care ar putea să apară. Prin aceste măsuri, autoritățile doresc să ofere un mediu sigur și pașnic pentru toți participanții și spectatori.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila a făcut apel la spectatori să respecte măsurile luate de organizatori și să urmeze indicațiile forțelor de ordine prezente la evenimente. De asemenea, spectatorii sunt rugați să se conformeze obligațiilor lor în conformitate cu Legea nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, pentru a contribui la o experiență pozitivă și sigură în timpul meciurilor de fotbal.