Monitorul de Brăila – Ziarul care stă de vorbă cu oamenii!

Suntem bucuroși să vă anunțăm prezența în mass-media brăileană a unei noi publicații.

Chiar dacă deocamdată prezența noastră va fi doar în spațiul online, dorim să fim o publicație specială care să completeze sursele de informare obiectivă, în principal ale cetățenilor din municipiul și județul Brăila. 

Vom aborda alături de problemele de interes local și teme de interes regional, național și internațional din perspectiva unei dezvoltări durabile care nu poate fi realizată decât printr-o strânsă cooperare atât cu județele limitrofe din sud-estul României cât și cu comunitățile din arealul dunărean.

”Monitorul de Brăila” își propune să reprezinte vocea oamenilor, a cetățenilor din municipiul și județul Brăila. Cu o perspectivă alternativă și profundă, redactorii noștri sunt dedicați să stea de vorbă cu membrii comunității noastre și să le aducă în prim plan poveștile, gândurile, problemele și preocupările lor.

Misiunea pe care ne-am asumat-o este să conectăm oamenii Brăilei, să încurajăm dialogul deschis și să promovăm schimbul de idei între membrii comunității, administrația publică locală și societatea civilă. Suntem convinși că fiecare inițiativă, fiecare efort adus laolaltă are potențialul de a genera schimbări semnificative. Prin intermediul „Monitorul de Brăila”, dorim să împărtășim povești de succes, să subliniem provocările și să promovăm angajamentul civic pentru o comunitate mai puternică și mai coezivă.

În acest sens, ne vom strădui să acoperim o gamă largă de subiecte care să reflecte interesele și nevoile diverse ale cititorilor noștri, fie că este vorba despre probleme sociale, economice, culturale, politice sau de mediu. Noi suntem și vom fi mereu în căutarea informațiilor relevante pentru dumneavoastră și a poveștilor inspiraționale care pot aduce un impact pozitiv dezvoltării comunității noastre.

Parteneriatul cu administrația și cu clasa politică este un element esențial al misiunii noastre. În calitate de intermediar obiectiv între cetățeni și decidenți, vom asigura o platformă pentru dialogul deschis și sincer. Ne vom strădui să echilibrăm cerințele de informare ale comunității cu responsabilitatea de a aduce în atenție puncte de vedere variate. În această perspectivă, vă asigurăm că vom adresa întrebări pertinente și că vom urmări cu atenție implementarea deciziilor și inițiativelor.

„Monitorul de Brăila” se înclină în fața fiecărui cetățean al acestui oraș și se angajează să fie în slujba dumneavoastră. Suntem aici pentru a vă asculta, pentru a reflecta preocupările dumneavoastră, pentru a vă ține la curent cu evenimentele locale și pentru a promova vocea voastră în toate aspectele vieții comunității. Fie că suntem martorii unor realizări remarcabile sau că rămânem critici în fața provocărilor, vom rămâne fideli obiectivității și veridicității în toate materialele pe care le prezentăm.

Una dintre provocările pe care vi le lansăm, odată cu lansarea noastră în online, este implicarea cititorilor noștri în procesul de creare a conținutului. Îi încurajăm pe cetățenii Brăilei să ne împărtășească poveștile lor, să-și exprime opiniile și să ofere sugestii cu privire la subiectele pe care ar dori să le abordăm și pe care să le poată citi pe site-ul nostru.

Periodic redactorii noștri vor fi prezenți în cartierele Brăilei și în localitățile județului Brăila pentru a sta de vorbă cu oamenii, pentru a ne cunoaște și a fi mai aproape de ei, încercând permanent să-i ajutăm să-și rezolve problemele.

Noua publicație ”Monitorul de Brăila” va fi orientată către acțiune și implicare socială. Nu ne dorim doar să aducem în atenție problemele comunității noastre, ci și să facilităm schimbarea.  Să colaborăm, așa cum am afirmat și mai sus, cu organizații non-guvernamentale, instituții locale și lideri comunitari pentru a identifica soluții și pentru a încuraja inițiativele care pot aduce mai multă bunăstare în viața oamenilor.

Vrem să ne punem la dispoziția tuturor oamenilor de bine din municipiul și județul Brăila, să aducem în prim-plan și să coagulăm în jurul nostru pe toți aceia care încă mai cred că putem face ceva prin care să schimbăm în bine zona de sud-est a României și a Uniunii Europene, să redăm Brăilei acea strălucire pe care a avut-o atunci când era Porto Franco și să dezvoltăm zona așa cum s-a dezvoltat după anul 1829, când, Tratatul de la Adrianopol a permis deschiderea orașului Brăila ca port liber, care a devenit unul dintre cele mai mari porturi libere din acea perioadă și a avut o influență semnificativă asupra economiei și vieții comerciale a regiunii, un nod comercial vital în Europa de Est.

Chiar dacă Tratatul de la Berlin din 1878 a pus capăt regimului de Porto Franco din Brăila, iar schimbările în relațiile comerciale și geopolitice au dus la o scădere a importanței Brăilei, orașul nostru și-a păstrat amprenta specifică istorică și culturală, iar influențele diferitelor comunități etnice care au locuit în oraș de-a lungul timpului, portul și legătura sa cu Dunărea, rămân parte integrantă a identității Brăilei care, credem noi, nu sunt încă îndeajuns promovate.

Ne dorim să fim mai mult decât o simplă sursă de știri – vrem să devenim partenerii voștri în informare și schimbare. Vă încurajăm să ne citiți, să ne criticați și să ne sugerați subiecte de interes. Suntem aici pentru a face ca vocea voastră să se facă auzită.

Echipa noastră de jurnaliști pasionați și dedicați este mereu pregătită să asculte și să răspundă nevoilor comunității, pentru a vă asigura că suntem autenticii purtători de cuvânt ai oamenilor Brăilei, sens în care așteptăm să ne scrieți problemele și poveștile dumneavoastră pe adresa de mail office@monitorulbr.ro, sau direct prin intermediul formularului de contact de pe site!

În acest moment există o disoluție a tuturor acestor probleme ale cetățenilor pe diferite grupuri, conturi, site-uri și rețele sociale, motiv pentru care noi vom pune la dispoziția dumneavoastră o platformă integrată prin care să vă faceți cunoscute și auzite problemele, să venim în sprijinul dumneavoastră și împreună să devenim o portavoce a cetățenilor Brăilei.

Ne angajăm să fim o sursă credibilă și echilibrată de informații, fără a ne implica în politică sau în interese personale. Obiectivitatea și acuratețea sunt principii de bază ale muncii noastre jurnalistice.

De asemenea, înțelegem importanța libertății presei și a dreptului la liberă exprimare, astfel că suntem determinați să susținem aceste valori în fiecare articol publicat pe site-ul nostru.

În concluzie, „Monitorul de Brăila” este și va fi mai mult decât un simplu ziar și portal de informare. Este o punte între oameni, un canal de comunicare deschis și o platformă pentru schimbare și progres. Suntem dedicați să fim alături de comunitatea noastră la fiecare pas și să rămânem o voce autentică și puternică pentru oameni.
Mulțumim pentru sprijinul dumneavoastră și suntem bucuroși să vă avem alături în această călătorie captivantă!