O brăileancă, prima româncă în finala concursului Miss Great Britain

Gabriela Cristina Tudor, născută în Brăila, s-a mutat în 2013 în Anglia pentru a-și continua studiile la Universitatea Northumbria. Stabilită în orașul Newcastle, în 2023 a participat la concursul Miss Great Britain North East 2023 și a obținut titlul cel mai râvnit, Miss Newcastle. În prezent, se află în cursa pentru marele titlu Miss Great Britain.

Ești originară din Brăila, dar în anul 2013 te-ai mutat în Anglia pentru a studia criminalistică și digital marketing la Universitatea Northumbria. Cum a fost această experiență pentru tine, să-ți părăsești țara natală la 20 de ani și să te muți într-o altă țară?

A fost un șoc să mă mut. Am fost norocoasă pentru că nu m-am mutat singură; de fapt, m-am mutat cu o prietenă foarte bună, tot din Brăila. Eram amândouă la București, la facultăți diferite, și am decis să încerc o altfel de experiență. Decizia pe care am luat-o a fost destul de spontană. Eram într-un fast-food, foarte târziu în noapte, și am hotărât că vrem să plecăm, pentru că mereu ne-am dorit să călătorim. Mi-a plăcut mereu ideea de a studia în străinătate și de a avea această experiență. Așa că am zis, „Hai să o facem, haide să aplicăm”. Am fost norocoase că Universitatea Northumbria a fost singura universitate la care am fost amândouă acceptate, și asta ne-a determinat să mergem împreună. Dar, când m-am mutat, deși vorbeam bine engleza, a fost cu totul o altă experiență, deoarece la Newcastle toată lumea vorbește cu un accent diferit. Și colegii mei erau foarte diferiți față de ce eram eu obișnuită.

Ce te-a motivat să alegi criminalistica și digital marketing?

La criminalistică, m-au influențat serialele care mă fascinau la momentul respectiv. Mereu mi-a plăcut acest gen de filme. Doar după ce am terminat facultatea, mi-am dat seama că pot lucra cu această diplomă doar în Anglia. În ultimul an, eram președinta societății de dans și atunci am realizat că trebuie să studiez și marketing. În acea perioadă, era o cerere mare pentru joburi în digital marketing.

Ești o persoană foarte activă; dansezi, mergi la sală și participi la maratoane. Practici și alt sport?

Nu practic sport de performanță, dar îmi place să mă mențin activă. Mă plictisesc repede și îmi place să încerc lucruri noi. Așa că am încercat boxul, mai mult pentru partea de fitness, dar și yoga și pilates. Am experimentat cu multe alte sporturi în trecut, dar dansul rămâne o constantă în viața mea.

Participi la maratoane în sprijinul unor cauze umanitare. Care este cea mai lungă distanță pe care ai alergat-o?

Cea mai lungă distanță pe care am alergat-o fără oprire a fost 25 de kilometri, iar cea mai lungă cu pauze a fost 50 km.

Anul acesta ai participat la concursul local de frumusețe din Newcastle și ai reușit să câștigi titlul cel mai râvnit, Miss Newcastle 2023. Ce te-a motivat să participi?

Mă apropii de treizeci de ani și am simțit că îmi lipsește ceva. Nu am participat la competiții de dans de mult timp și nu aveam un hobby în acel moment. Am dat peste un anunț și am decis să aplic. Sincer, nu îmi aduc aminte ce am scris atunci când am aplicat și nici ce am răspuns la întrebările care mi-au fost puse, dar am fost contactată ulterior și am aflat că voi fi în finală, dacă doresc. După aceea, motivația mea a crescut. Voiam să fac ceva cu un scop clar în viață, să fiu mai activă și să sprijin cauze caritabile. Participarea la concurs mi s-a părut cea mai bună oportunitate în acest sens.

Click pentru a urmări interviul integral și nu uita să dai subscribe: