Noaptea Cercetătorilor Europeni la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci”

Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci” din Brăila va găzdui vineri, 29 septembrie, începând cu ora 15.00, cel mai așteptat eveniment al toamnei pentru pasionații de știință: Noaptea Cercetătorilor Europeni. Acesta este finanțat de Comisia Europeană și se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie.  

La nivel local, evenimentul este organizat de  Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”, Colegiul Național „Nicolae Iorga” și Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și Primăria Municipiului Brăila. Organizatorii au pregătit workshopuri interactive, experimente distractive, jocuri, prezentări menite să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii și multe alte surprize.  

Printre invitați amintim Clubul de Robotică „Velocity” cu o prezentare interactivă de roboți și printuri 3D, Clubul „STARQUESS”, Cercul de Informatică Aplicată „Kodikas”, Cenaclul Bilingv „Beyond Words – NB”, Grupul de Inițiativă Locală „Eco Heroes”, firma de exercițiu Samira S.R.L. 

Mai multe detalii despre program puteți găsi consultând agenda evenimentului, la adresa https://www.noapteacercetatorilor.eu/braila 

Intrarea este liberă. 

Prima ediție a Nopții Cercetătorilor Europeni a avut loc în 2005. Acțiunea atrage anual peste 1.5 milioane de vizitatori din Europa și nu numai. Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni va fi organizat în peste 400 de orașe din 26 de țări, pe 29 Septembrie 2023.