Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca Județeană ,,Panait Istrati”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” va sărbători vineri, 29 septembrie, „Nocturna Bibliotecilor”, alături de alte biblioteci publice din România și din Republica Moldova.  

„Biblioteca – sunet, imagine, culoare” este tema celei de-a XIV-a ediții a evenimentului, unul de promovare a cărții şi lecturii publice, inițiat la nivel național de Asociația Națională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România. Brăilenii sunt invitați pentru câteva ore la sediul bibliotecii din Piața Poligon, nr. 4, unde vor avea loc activități atractive pentru toate vârstele: ateliere handmade și de pictură, face-painting, activități de cenaclu literar, jocuri, expoziții.  

Evenimentul va începe la ora 16.00 cu un concert al trupei de folk „Generații” a Casei de Cultură a Municipiului Brăila și se va încheia la ora 22.00, cu un concert al trupei de folk ,,Antic”. Momente artistice vor mai susține trupa de dans „Asociația Down Brăila și prietenii” și Grupul artistic Nino-Nino. 

Iubitorii de lectură pot participa la lansarea cărții autoarei Catherine Rossi – „Drumuri inițiatice la Panait Istrati și Harry Martinson”, traducere de dr. Eduard Claudiu Brăileanu. Este vorba despre o teză de doctorat apărută la Dijon, Franța, despre doi mari scriitori: brăileanul Panait Istrati și suedezul Harry Martinson, laureat al Premiului Nobel pentru literatură în anul 1974. Primii 50 de participanți vor primi gratuit volumul. 

Membrele grupului „Poveștile iei” din Brăila lansează o invitație celor pasionați de broderia tradițională și iubitorilor de port tradițional românesc la o prezentare susținută de Corina Ciuraru: „Cămașa românească între măiestrie și kitsch”. 

Doritorii pot împrumuta cărți din colecțiile bibliotecii până la ora 21.00. 

Programul detaliat al activităților îl puteți consulta aici: https://www.bjbraila.ro/eveniment/nocturna-bibliotecilor-2023/?fbclid=IwAR2NZ1r1fpAQ1y9vgJE6Td5Jg_RIf9_PJ03wCBK5xTzRCb_wNUe_TZWUgDo