O nouă ediție Indagra, la Romexpo

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România – Indagra & Indagra Food – se deschide astăzi la Romexpo. Ediția de anul acesta, organizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), se desfășoară în perioada 25-29 octombrie. Participă peste 550 de companii din sectorul agricol şi alimentar din 23 de țări, suprafaţa expoziţională ocupată la interior şi exterior fiind de peste 30.000 mp, conform unui comunicat al organizatorilor. 

„Indagra & Indagra Food este mult mai mult decât un simplu concept expoziţional. Este o platformă dinamică de referinţă care serveşte ca un adevărat hub de afaceri, unde experţi renumiţi din industrie se întâlnesc pentru a testa tehnologii de top din sectorul agricol şi alimentar şi cel mai important: pentru a face schimb de know – how. Indagra promovează practicile agricole durabile care respectă mediul înconjurător, tehnologiile moderne care ajută fermierii să-şi gestioneze eficient resursele şi să-şi optimizeze activitatea agricolă, iar Indagra Food impulsionează dialogul şi cooperarea dintre cei implicaţi în procesul de producţie, distribuţie şi procesare a alimentelor şi instituţiile cu rol de decizie sau profesionişti renumiţi din acest sector”, transmite Oana Netbai, PR Romexpo, potrivit Agerpres. 

Indagra 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol şi inovaţiile din horticultură, viticultură şi zootehnie. Indagra Food 2023 promovează practicile responsabile de producţie, echipamentele şi tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum şi soluţiile ecologice cu impact redus asupra mediului. La manifestare sunt așteptați antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători şi importatori din domeniul agricol, studenţi la facultăţi cu profil agricol şi agroalimentar, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi publicul larg.  

Conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanţilor şi un program de activităţi conexe tematice: 

26 octombrie

  • US Trade Talks Forum, eveniment organizat de CCIR şi Ambasada SUA în România, oferind o suită de oportunităţi, în special în contextul investiţiilor bugetare ale UE şi naţionale în energie verde, agricultură şi infrastructura de irigaţii; 
  • conferinţa „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală; 

27 octombrie

  • conferinţa „Cooperative agricole în pragul unui nou exerciţiu financiar, organizată de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă; 

28 octombrie

  • conferinţe organizate de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti care vor viza risipa alimentară, evaluarea autenticităţii în pensiunile rurale din România, utilizarea fibrelor vegetale în produsele de carne, microalgele – o nouă sursă de Omega-3 etc. 
  • Simpozionul Tehnico – Ştiintific organizat de Asociaţia Generală a Frigotehniştilor din România 

Publicul larg este invitat să admire cele mai frumoase exemplare de animale şi să guste din bucatele tradiţionale româneşti. Programul de vizitare este 09.00-18.00 de astăzi până sâmbătă inclusiv, iar duminică expoziția se poate vizita în intervalul 09.00-16.00. Biletul de intrare costă 20 de lei. 

Foto:
Indagra Romexpo/Facebook