Percheziții la adolescenți care au vândut droguri în București și pe litoral

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au făcut 11 percheziții în București, la domiciliul unor adolescenți care ar fi vândut droguri în București și pe litoral. 

În urma cecetărilor, s-a descoperit că aceștia ar fi distribuit canabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar și alte droguri sintetice, în diverse locații, restaurante și cluburi de lux, la petreceri private, majoritatea clienților fiind consumatori constanți, persoane cu un potențial financiar ridicat. Drogurile erau procurate fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online. 

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. 

Tot astăzi, Vlad Pascu și părinții săi au fost audiați la DIICOT. După cum se cunoaște, tânărul, aflat sub influența mai multor substanțe psihoactive, a accidentat mortal doi tineri și a rănit grav încă trei în localitatea 2 Mai din Constanța, în data de 19 august, apoi a fugit de la locul accidentului. 

Foto:
Photo by Colin Davis on Unsplash