Peste 10000 de vieți salvate prin programul Fidelis 2023

Cea de-a treia ediție a programului de titluri de stat Fidelis din 2023, desfășurată în perioada 18 septembrie – 3 octombrie, a adus un număr record de donatori-investitori. Aceștia au beneficiat de tranșa special dedicată donatorilor de sânge cu cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediții, de 7,25%, pentru achiziția de titluri de stat emise în lei, cu scadență la un an. 

„Încheiem o nouă emisiune Fidelis cu rezultate bune, se pare că românii oferă credit titlurilor de stat, care sunt considerate printre cele mai sigure metode de a investi și oferă randamente competitive. De asemenea, sunt și vor rămâne neimpozabile. Nu am putut să nu remarc faptul că prin această mișcare inițiată de Morning Glory, Rock FM, la care s-a alăturat și Ministerul Finanțelor și încearcă în mod concret să susțină solidaritatea, se creează deja o comunitate de donatori-investitori. Oameni educați financiar care vor să își protejeze economiile și care s-au unit într-un scop nobil. 1.037 donatori au investit în prima ediție, apoi 1.293, acum 1.319. Specialiștii ne spun că sângele donat anul acesta de către investitorii Fidelis va salva peste 10.000 de vieți”, a transmis ministrul Marcel Boloș, conform comunicatului de presă emis de Ministerul Finanțelor. 

Programul Fidelis investiții de 1,5 miliarde lei

Suma totală investită în ediția a treia a Programului Fidelis a fost de aproape 1,5 miliarde de lei. Emisiunea cea mai accesată a fost cea în euro cu scadența la 1 an, dobânda de 3,90%, cu un total de 487.165 milioane de lei, plasați în 3.106 ordine. Astfel, valoarea celor 13 runde de finanțare derulate în ultimii patru ani la Bursa de Valori București de către Ministerul Finanțelor a depășit 22 miliarde lei (4,5 miliarde euro). 

De ce să investești în Fidelis 

Programul oferă investitorilor posibilitatea de a vinde titlurile înainte de maturitate, primind dobândă aferentă perioadei de deținere. Mai mult, câștigurile cumulate din dobânzi și profituri sunt neimpozabile.  

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. Investitorii donatori au beneficiat de scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 de lei.  

Foto:
Facebook – Ministerul Finanțelor