Poliția și Jandarmeria în misiuni preventive 

Polițiștii și jandarmii brăileni au efectuat ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, 14 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. 

Acțiunile derulate au avut ca scop identificarea potențialelor amenințări și abordarea eficientă a acestora. S-a intervenit la 47 de evenimente, 42 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. 

Polițiștii au aplicat 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 122.880 de lei. Au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și cinci certificate de înmatriculare. 

Autovehiculele oprite au fost controlate, iar cetățenii legitimați au fost informați cu privire la riscurile consumului de droguri și la consecințele unui comportament agresiv. 

Tot ieri, 1 septembrie, în intervalul orar 14:00-20:00, 21 de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Rutier și polițiilor orășenești au desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prin folosirea aparatelor radar în sistem cascadă, pe raza județului Brăila. Au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 în valoare totală de 85.550 de lei, 130 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 pentru depășire neregulamentară și 19 pentru alte abateri. 

Polițiștii au reținut zece permise de conducere, dintre care șase pentru viteză (două pentru depășirea cu peste 70 km/h a vitezei regulamentare), trei pentru depășire și unul pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, precum și un certificat de înmatriculare. Pe timpul derulării acțiunii nu au fost înregistrate accidente rutiere. 

Foto: