Pompierii brăileni, la datorie pentru siguranța cetățenilor

Incendiile nu constituie singurele evenimente care solicită prezența pompierilor. La sfârșitul săptămânii trecute, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” au intervenit pentru gestionarea a 39 de situații de urgență, dintre care doar șapte au fost incendii. Pompierii brăileni au realizat trei asigurări de zonă, o salvare de animal din spațiu ostil vieții, două deblocări de uși de locuință și 26 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență. 

Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit vineri, la ora 18.55, pe str. Școlilor din municipiul Brăila, pentru asigurarea zonei de posibilitatea apariției unei situații de urgență. Au fost îndepărtate de pe fațada unui bloc de locuințe elemente de construcție și o unitate de aer condiționat.  

Sâmbătă, la ora 13.45, Garda de intervenție Ianca a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță  SMURD pentru asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Grădiștea. În urma accidentului au rezultat două victime, una fiind declarată decedată de medicul de pe ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ), iar cealaltă, conștientă, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila  pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Un alt accident rutier s-a produs duminică, pe Șoseaua Focșani din municipiul Brăila. Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit, la ora 08.30, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Victima, conștientă, a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, fiind ulterior preluată de echipajul SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila.  

Echipajul de descarcerare din cadrul Detașementului 1 de pompieri Brăila a intervenit duminică, la ora 00.45, pentru salvarea unui câine comunitar blocat într-un gard pe str. Industriei din municipiu.  

Tot duminică, la ora 18.35, un echipaj din cadrul Detașamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit pentru salvarea unei persoane blocate în balconul apartamentului, pe Calea Galați, a transmis Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila. 

Foto:
IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania