Pregătiri pentru sezonul rece la Primăria Brăila

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a precizat în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) de astăzi, 27 septembrie, că în sezonul rece care va urma deszăpezirea la nivelul municipiului Brăila nu va mai fi asigurată exclusiv de operatorii serviciilor de salubritate, ca în anii precedenți. Aceasta se va face prin Serviciul de Utilitate Publică, de Administrare și Gospodărire Locală ( S.U.P.A.G.L.), prin contractare directă, fără intermediar. 

,,Vom face public următorul aspect: invităm toate societățile și persoanele fizice autorizate din județul Brăila care au mijloace de deszăpezire să participe la această activitate pentru a se face deszăpezire la cele mai bune standarde, cu toate societățile care au utilaje de deszăpezire. Practic, în traducere directă, toate societățile care doresc să facă deszăpezire în municipiul Brăila sunt invitate să participe și să contracteze această activitate, fără a fi niciuna dintre ele refuzată, bineînțeles, cu excepția celor care au utilaje neconforme, deoarece ne dorim un număr de utilaje cât mai mare pe străzi atunci când va ninge, astfel încât deszăpezirea să fie la un standard foarte ridicat”, a declarat primarul Marian Dragomir.  

În sezonul rece 2022-2023, curățarea și transportul zăpezii de pe drumurile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț au fost activități prestate de operatorii licențiați de salubrizare S.C. Brai-Cata S.R.L, S.C. Eco S. A. și S.C. RER Ecologic Service S.R.L., în baza contractelor de delegare.  

S.U.P.A.G.L. este serviciul de specialitate ce funcționează în directa subordine a Primăriei și sub autoritatea CLM, care organizează, coordonează și monitorizează aplicarea măsurilor menționate mai sus.

Foto:
Patino Jhon on Unsplash