Raliul Prieteniei Dobrich – Brăila, o nouă ediție

Raliul Prieteniei Dobrich-Brăila, organizat de ACS Hobby Auto Sport Brăila, revine zilele acestea cu o nouă ediție, a XXXVII-a. Evenimentul nu este doar unul sportiv, ci și un omagiu adus poetului național bulgar Hristo Botev, care și-a petrecut ultimii ani ai vieții în exil la Brăila.

Este singura competiție auto transfrontalieră cunoscută în Balcani în ultimii 45 de ani. Participă echipaje din cele două municipii, Brăila și Dobrich, dar și din Slovacia, posesori de permise de conducere, cu automobile normale sau cu mici modificări, capabile de deplasare, dar și pentru performanțe pe probele speciale.

Probele se desfășoară în ambele locații, atât la start, în Bulgaria, cât și la sosire, în România. Sunt probe specifice autoslalomului, de îndemanare auto, de urmărire, de regularitate sau de tip circuit.

Evenimentul a început joi, 12 octombrie, la Dobrich. La întâlnirea comună, au fost trase la sorți numerele de concurs și s-a stabilit ordinea de start. Vineri s-au desfășurat probele de urmărire la Dobrich și alte două probe de mini circuit, în orașul Shabla. Sâmbătă sportivii se vor deplasa către Slobozia, unde vor avea loc alte două probe de concurs, în centrul orașului.

Duminică, 15 septembrie, raliul ajunge la Brăila. Începând cu ora 09.00, se vor desfășura probele de autoslalom, în parcarea situată pe Bulevardul Independenței, lângă Colegiul Național „Gheorghe Munteanu Murgoci”. Rezultatele provizorii vor fi afișate la ora 19.00, iar la ora 20.00 va avea loc festivitatea de premiere. Pentru a marca prietenia între echipaje, organizatorii vor premia la final echipaje pereche, în așa-numitul clasament DRUJBA. Astfel, primele trei locuri vor fi ocupate de șase echipaje, perechi internaționale, prin însumarea timpilor fiecăruia.

 

Foto:
FRAS