SUBITO – Festivalul Național al Muzicii de Cameră

Filarmonica „Lyra – George Cavadia” desfășoară a doua ediție a SUBITO – Festivalului Național de Cameră, în perioada 13 – 15 octombrie 2023. Cei care încă nu au luat bilete pot încerca să le obțină pe platforma online sau la agenția filarmonicii, la sediul din str. Ana Aslan nr. 29.

Manifestarea s-a deschis vineri, la Casa Tineretului, de la ora 18.00 cu recitalul oferit de ansamblul Gaudeamus în care evoluează Lucia Neagoe la vioara I, Raluca Irimia la vioara II, Leona Varvarichi la violă și Ștefan Neagoe la violoncel, toți fiind soliști concertiști ai Filarmonicii Brașov.

Al doilea recital al primei seri este susținut de Lucian Moraru la vioară și Viniciu Moroianu la pian.

Cel de-al treilea recital al primei seri, și ultimul, este cu Imago Mundi, mai precis Adrian Buciu la flaut, Oana Ivașcu la oboi, Ștefan Barbu la vioară, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu – compoziții, chitară, cobză, Andreea Ţimiraș la violoncel, Daniel Ivașcu la percuție și Cristian Stănoiu – proiecții video live.

Sâmbătă festivalul SUBITO începe de la orele 11.00 la Casa Tineretului

Programul zilei de sâmbătă, 14 octombrie, începe de la ora 11.00 la Casa Tineretului cu un recital care îi are protagoniști pe profesoara Ludmila Calalb de la Brăila, pianistă, și pe Gheorghe Constantinescu, clarinetist membru în cvintetul orchestrei de cameră „George Cavadia” al Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”.

Următorul moment din programul dimineții este cu balerini ai Operei Naționale București, tot pe scena Casei Tineretului. Programul lor este realizat sub îndrumarea artistică a lui Alin Gheorghiu, director de balet al Operei Naționale București.

Tot sâmbătă, 14 octombrie, programul festivalului SUBITO continuă la ora 18.30, la Casa Tineretului, cu formația camerală Duo Kitharsis formată din Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan.

Urmează un recital cu ansamblul de suflători Bucharest Wind Ensemble alcătuit din Irina Naneș la flaut, Valentin Ghiță la oboi, Flaviu Ludușan la clarinet, Dumitru Dumitrache la corn și Ionuț Roșca la fagot.

De asemenea, sâmbătă seara va concerta și ansamblul Musica Viva.

Duminică de la ora 11.00 spectatorii sunt așteptatți la sediul Filarmonicii din str. Ana Aslan nr. 29

Duminică, 15 octombrie, activitățile din festival se desfășoară de la ora 11.00 la sediul filarmonicii din str. Ana Aslan nr. 29. Deschide programul zilei bas-baritonul Răzvan Georgescu și Iulia Olteanu la pian, duo-ul interpretând cantate de Bach și compoziții de Dan Dediu (compozitorul este născut la Brăila, fiind în prezent președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor; anul trecut a fost președinte de onoare al festivalului SUBITO). Tot în dimineața de duminică, 15 octombrie, este programat un recital cu interpreți din Republica Moldova, respectiv Ion Negură la flaut și Olga Iuhno la pian. Următorul moment va fi oferit de Orchestra de cameră „George Cavadia” a Filarmonicii brașovene.

Programul serii de duminică, ultima din ofertantul festival brăilean, are ca loc de desfășurare sala de spectacole de la Casa Tineretului. Primul concert este al ansamblului Holodeck, urmat de Atheneum Brass Quintet și Orchestra de cameră „George Cavadia”. Finalul este cu un concert din proiectul „Wind Water Earth” în care evoluează violonistul Alexandru Tomescu, pianista Sînziana Mircea, Ștefan Cazacu la violoncel, iar compozitorul Dan Popescu este cel care întregește proiectul.