Razii ale polițiștilor brăileni în weekend

Polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat în acest weekend 16 acțiuni și razii pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Aceștia au intervenit la 37 de evenimente, 31 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. 

Pentru neregulile constatate, s-au aplicat 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 105.725 de lei, iar ca măsură complementară au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce opt permise de conducere și au fost retrase șase certificate de înmatriculare. 

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brăila au desfășurat razii în zona de competență cu scopul de a descuraja faptele antisociale, pentru prevenirea faptelor comise cu violență și a consumului de droguri. Au fost verificate 37 de societăți comerciale și 224 de vehicule, au fost legitimate 308 persoane, 136 șoferi fiind testați cu aparatul etilotest. Forțele de ordine au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.155 de lei, iar ca măsură complementară au fost reținute șase permise de conducere, șapte certificate de înmatriculare și un set cu plăcuțe de înmatriculare. În timpul raziilor, polițiștii au constatat în flagrant trei infracțiuni. 

Un bărbat de 47 de ani, din comuna Vădeni, a fost oprit de polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila la ora 19.30, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 221, pe raza localității de domiciliu. Bărbatul se afla la volan deși avea permisul de conducere suspendat, mai mult, conducea și sub influența alcoolului, testarea cu aparatul etilotest indicând valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată. 

Un alt bărbat, de 61 de ani, din Brăila, a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Cazasu. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe bilogice, pe numele său deschizându-se dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Foto:
IPJ Brăila