Relocarea producătorilor din Piața Mare, discutată în ședința Consiliului Local Municipal

Consilierul local liberal Popa Petrică i-a solicitat primarului Dragomir Marian relocarea producătorilor și comercianților de fructe și legume care ocupă acum parcarea din fața Halei Centrale într-un spațiu adecvat pentru sezonul rece. Propunerea a fost făcută în ședința ordinară a Consiliului Local Municipal de miercuri, 27 septembrie.  

„Trebuie să ținem cont că vine o perioadă de iarnă și nu este propice acel spațiu. Dacă acum poate fi considerat un târg de toamnă, e foarte bine. Dar părerea noastră este că nu își are locul acolo, în acea parcare, care ar trebui să își facă treaba de parcare. Mai mult de atât, dacă observați, foarte mulți producători și comercianți lasă mașinile pe carosabil toată ziua. Nu au unde să le ducă.” Grupul Partidului Național Liberal poate oferi sugestii de relocare, dar numai după ce se va reînființa Uniunea Social-Liberală (USL), a mai adăugat consilierul liberal brăilean. 

Primarul Marian Dragomir a precizat că s-au purtat discuții cu producătorii și comercianții pentru identificarea unor soluții. „Li s-a oferit posibilitatea să vândă în alte piețe, dar oamenii, pe bună dreptate, au spus că ei și-au făcut vadul la Piața Mare și acolo vin cei care-i caută pe ei ca să cumpere produsele. Și nu au dorit efectiv să se mute în alte piețe care le-au fost puse la dispoziție. Apoi, tot din discuțiile cu ei, am ales cu toții de comun acord sau cu marea majoritate a lor această parcare pentru a fi în proximitatea Pieței Mari. Da, este adevărat că țin mașinile pe prima bandă, dar trebuie să luăm în calcul că marea majoritate, și plec de la o premisă de bună credință a primăriilor din mediul rural care le-au acordat certificate de producători, chiar sunt producători. Își transportă produsele din câmp direct cu mașina și atunci când vând pentru populație au nevoie să își aprovizioneze din nou tarabele. Pentru perioada iernii, din informațiile pe care le avem, unii s-au adaptat la condițiile de acolo, dar alții știu că și-au închiriat în paralel și tarabe în zona acoperită din Piața Mare, cea care a rămas funcțională acum și nu se modernizează în această perioadă. După modernizare, ei vor reveni unii in piața de fructe, iar ceilalți în piața de producători.”  

În ceea ce privește a doua propunere, primarul a dat asigurări că votul său la Brăila va fi împotriva reînființării  USL-ului pentru „că nu poate fi de acord cu asemenea greșeli”.

Reamintim că Uniunea Social-Liberală (USL) a fost o alianță politică parlamentară și preelectorală, între partide de stânga și dreapta, fondată de către liderii Victor Ponta (Partidul Social Democrat), Crin Antonescu (Partidul Național Liberal) și Dan Voiculescu (președinte de onoare al Partidului Conservator) în februarie 2011. Factorul de unificare al acestor partide complet diferite ideologic a fost opoziția la adresa președintelui Traian Băsescu, motiv pentru care alianța a fost adesea comparată cu monstruoasa coaliție care l-a înlăturat pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza de la domnie în 1866. În urma neînțelegerilor dintre PNL și PSD, Crin Antonescu a anunțat sfârșitul Uniunii Social Liberale la 24 februarie 2014.