
Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului, Sfântul Sfințit Mucenic Antipa (calendar creștin-ortodox).
1680: Apare, la Iași, Psaltirea de-nțăles a sfântului împărat proroc David, cu text slavo-român, tradusă de Dosoftei, mitropolitul Moldovei (cunoscută sub denumirea de Psaltirea slavo-română).
1744: Moare Antioh Dimitrievici Cantemir (n. 1709), poet, fiul domnitorului român Dimitrie Cantemir, scriitor iluminist și diplomat rus, inițiator al clasicismului în literatura rusă.
1858: Se naște Barbu Ștefănescu Delavrancea (d. 1918), scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Bucureștilor. A fost tatăl pianistei și scriitoarei Cella Delavrancea, precum și al arhitectei Henrieta (Riri) Delavrancea, una dintre primele femei-arhitect din România.
1871: Se naște Theodor Pallady (d. 1956), pictor român, membru al avangardei artistice românești. În anul 2012 a fost declarat membru post-mortem al Academiei Române. Theodor Pallady rămâne fără îndoială unul dintre cei mai prestigioși artiști moderni, păstrându-și întreagă ambiția de a fi un pictor „din toate timpurile”. Casa Melik, aflată în București, pe strada Spătarului 22, sector 2, care a fost construită în 1750-1760 de armeanul Hagi Kevork Nazaretoglu, găzduiește azi Muzeul „Theodor Pallady”, în care sunt expuse tablouri pictate pe pânză de Pallady precum și peste 800 desene cu peisaje, nuduri, portrete sau interioare, reprezentative pentru perioada pariziană a lui Pallady. Clădirea este astăzi cea mai veche casă din București și este inclusă pe lista monumentelor istorice.
1880: Ia ființă prima direcție a Căilor Ferate Române.
1899: Moare Lascăr Catargiu (n. 1823), om politic, prim-ministru al Principatelor Unite și al Regatului României. A fost un om politic român din secolul al XIX-lea, ministru în varii guverne, președintele Camerei Deputaților și cel de-al șaselea prim ministru al României pentru patru mandate.
1944: Moare Ion Minulescu (n. 1881), poet și prozator român, reprezentant important al simbolismului românesc. Ion Minulescu este numit director general al artelor în 1922. În 1924 apare romanul Roșu, galben și albastru, unul dintre marile succese literare ale vremii, după ce fusese în prealabil publicat în paginile Vieții românești.
1976: Este creat primul computer personal Apple I.
2018: Moare Carmen Stănescu (n. 1925), actriță română. A debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa „Frații Karamazov”. În decursul carierei sale, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Național precum și a altor teatre din București. De-a lungul carierei a jucat alături de mari actori, precum Silvia Dumitrescu Timică, Sonia Cluceru, Costache Antoniu, Alexandru Giugaru.