Restaurantul Heavens, amendat de Protecția Consumatorilor

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila (CJPC Brăila) a efectuat o acțiune de control la SC Restaurant Heavens SRL Brăila, în data de 23 octombrie, ca urmare a unei tematici naționale de control. 

Unitatea a fost amendată cu 30.000 de lei pentru neregulile constatate. A fost oprită temporar prestarea servicilor de alimentație publică și de livrare în sistem catering și au fost oprite defnitiv de la utilizare în prepararea hranei 260 de kg de produse alimentare neconforme, în valoare de 7.955 de lei. 

Printre neregulile constatate de inspectori, menționăm: 

  • păstrarea și prepararea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare: plite, grătare și frigidere murdare, vase neigienizate corespunzător; 
  • utilizarea unor ustensile neprofesionale: cuțite cu mâner de lemn, linguri de lemn uzate etc.; 
  • utilizarea unor ingrediente fără elemente de caracterizare sau cu data limită de consum depășită; 
  • lipsa graficului de schimbare a uleiului din friteuze; 
  • utilizarea la prepararea ciorbelor a cărnii porționate, fierte și depozitate atât în stare congelată cât și în stare refrigerată, astfel operatorul economic preparând și păstrând carnea separat de zeama de la ciorbă, practică considerată incorectă, înșelătoare; 
  • neafişarea informaţiilor privind substanţele alergene conţinute în produsele preparate, a avertizărilor obligatorii precum și a informațiilor privind declarația nutrițională. 

Măsura de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică a fost suspendată în data de 26 octombrie, după efectuarea unui nou control, când s-a constatat remedierea neregulilor și aplicarea tuturor măsurilor dispuse anterior. 

Foto:
CJPC Brăila