România – Portugalia 32-22 la Trofeul Carpați

Trofeul Carpați la handbal feminin, ultimul test al naționalei României înainte de plecarea la Campionatul Mondial, a continuat la Bistrița, cu meciurile etapei a doua.

România a învins fără probleme naționala Portugaliei, cu scorul de 32-22. Față de meciul precedent, 33-28 cu Elveția, vedeta echipei, Cristina Neagu, a fost în lot, dar în continuare menajată, nu a intrat în teren.

Printre cele mai bune tricolore, în disputa cu echipa lusitană, a fost portărița de la HC Dunărea Brăila, Elena Șerban, care a reușit să apere 5 din cele 11 mingi expediate spre poarta sa. Ea a apărat inclusiv o aruncare de la 7 metri. Indicele ei de eficiență, 5, a fost depășit doar de coechipiera dintre buturi Iulya Dumanska, tot cu 5 parade din 11 mingi, dar cu o lansare de contraatac finalizată cu gol.

Statistica și derularea meciului cu Portugalia, detaliată, poate fi vizualizată aici. 

Celelalte brăilence au jucat bine în meciul cu Portugalia. Nicoleta Balog a marcat două goluri, iar Andreea Popa unul. În celălalt meci, Austria a învins Elveția cu 34-33.

Trofeul Carpați se termină azi, cu meciurile Portugalia – Elveția și România – Austria. Meciul tricolorelor, de la ora 19.00, va fi transmis în direct pe Pro Arena.

România va debuta chiar de ziua națională, 1 decembrie, la Mondialul din acest an, contra naționalei din Chile.

Foto:
Pixabay