La Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila, activitatea „Dăruim copiilor noștri”

Centrul Școlar de Educație Incluzivă (CSEI) din municipiul Brăila s-a implicat în campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” (SNAC), cu o activitate specială,   pe care inițiatorii au numit-o „Dăruim copiilor noștri” și care a fost în conformitate cu tipul unității de învățământ. 

Activitatea a fost inițiată de profesorii de terapii specifice din CSEI Brăila. Aceștia, împreună cu profesorii diriginți, au achiziționat legume și fructe din banii personali, după care le-au donat elevilor din școală. Mai precis, un număr de 130 elevi cu cerințe educative speciale au primit aceste fructe și legume. Bineînțeles că ei au fost ajutați să înțeleagă mesajul și scopul activității, fiind însoțiți de învățători, profesori, profesorii diriginți.   

Elevii au primit darurile joi, 23 noiembrie 2023, în sala de sport. Au venit pe rând, întâi cei din clasele mici – nivelul preșcolar și primar, apoi cei mari, de la nivelul gimnazial și profesional. La începutul activității s-au purtat discuții cu elevii despre anotimpul de toamnă, despre fructele și legumele specifice acestui anotimp. La final au fost oferite pungile cu fructe și legume. 

Coordonatoarele și organizatoarele campaniei sociale SNAC au fost director profesor Teodora Violeta Ghimpe, director adjunct profesor Aurora Camelia Manole, profesor kinetoterapeut Oana Bădilă, profesor logoped Loredana Bulieris, profesor logoped Gabriela Marina Filip, profesor psihopedagog Victoria Dimache, profesor logoped Carmen Pîrvu, profesor psihopedagog Lidia Staicu. 

Foto:
Armanda Filipine