Sesiuni noi de proiecte la AFIR

Nu mai puțin de zece intervenții au lansarea estimată în această toamnă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), conform calendarului dat publicității de Agrointeligența.

La finalul acestei luni se vor lansa cele mai așteptate sesiuni de proiecte de anul acesta, DR-20 Investiții în sectorul zootehnic și DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, iar finalul lunii noiembrie va aduce și sesiunile de proiecte pentru investițiile în irigații. 

„Intenționăm, așa cum am spus, să deschidem la finalul lunii octombrie și să mergem undeva până la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, zece măsuri. Ghidurile vor fi lansate, iar o formă anterioară a existat pe site, încă există de fapt, a fost în consultare, dar normal că s-au mai făcut anumite reglaje care au apărut în urma consultărilor. Dar totuși ce pot face beneficiarii acum este să consulte site-ul Ministerului Agriculturii și acolo există secțiunea de dezvoltare rurală unde se pot găsi toate criteriile și punctajele aferente așa cum au fost validate  în Comitetul de monitorizare”, a declarat, pe 27 septembrie, în emisiunea AgroStrategia de pe TVR 1, Daniela Rebega, Director General al Autorității de Management din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). 

Fermierii au o singură șansă de a accesa finanțarea, fondurile pentru intervențiile din Planul Național Strategic (PNS) fiind  alocate într-o singură sesiune.  

Foto:
Pixabay