Tânăr din Brăila reținut pentru furt și deținere de droguri

La data de 13 septembrie a acestui an, forțele de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila – Biroul Investigații Criminale au efectuat o operațiune de depistare și reținere a unui tânăr în vârstă de 26 de ani, originar din satul Pitulați, comuna Scorțaru-Nou. Acesta a fost pus sub acuzare și reținut pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

În contextul cazului, s-a stabilit că la data de 21 iulie a acestui an, tânărul în cauză a profitat de faptul că o fereastră a unui apartament din municipiul Brăila era deschisă și a pătruns în locuința respectivă. Acolo, el a sustras o tabletă, cauzând un prejudiciu evaluat la aproximativ 800 de lei. 

În timpul procesului de reținere, asupra tânărului au fost găsite cinci pliculețe care conțineau o substanță pulbere albă, precum și o țigară artizanală care conținea o substanță vegetală de culoare brună. Aceste elemente au fost ridicate de polițiști în vederea investigațiilor ulterioare. 

La data de 14 septembrie a.c., tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, iar judecătoria în cauză a emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. În consecință, tânărul a fost transferat și închis în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă pentru a-și ispăși pedeapsa și pentru a fi supus ulterior procesului legal. 

Foto:
Image by jp from Pixabay