Trafic de droguri de mare risc la Brăila

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău efectuează astăzi 26 de percheziții domiciliare pe raza județelor Buzău, Vrancea, Brăila și Teleorman. Sunt vizate infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. 

Cercetările au arătat că mai multe persoane din județul Buzău au achiziționat de la persoane din județele Vrancea, Brăila și Teleorman, de la începutul acestui an, droguri de risc (canabis), de mare risc (3-CMC, MDMB-4en-PINACA) și substanțe psihoactive (2-CMC, ADB-BUTINACA, 5F-MDMB-BUTINACA și 5F-ADB), pentru a le comercializa în județul Buzău. Traficul de droguri avea loc fără ca persoanele implicate să se întâlnească. Substanțele interzise erau comandate online, prin intermediul unor aplicații criptate. După ce făcea plata prin transfer în criptomonedă, cumpărătorul primea fotografia și coordonatele GPS ale locului în care se afla marfa. 

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Buzău vor fi conduse 25 de persoane, în vederea audierii. 

La acțiune participă și polițiști de la Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Brașov, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, precum și  jandarmi din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Buzău, Vrancea, Brăila, Teleorman și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Ploiești. 

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. 

Foto:
DIICOT