Transport agabaritic pe raza județului Brăila 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) informează conducătorii auto că în perioada 07.09 – 11.09 2023 pe ruta Sibiu-Galați se va desfășura un transport agabaritic, depășind limitele impuse. Traseul pe care urmează să-l parcurgă prin județul Brăila și în proximitatea acestuia include următoarele localități: 

Slobozia – Iazu – Bărăganu – Însurăței – Viziru – Lanurile – Valea Cânepii – Albina – Drumul de Centură DN2B Baldovinești – Galați 

Conținutul acestui transport este un agregat industrial cu dimensiunile de: 3,30 m lățime, 32 m lungime, 5,10 m înălțime și o greutate de 167 tone. Conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice a autovehiculelor care depășesc gabaritul, viteza maximă de deplasare este de maxim 70km/oră și va fi adaptată conform legislației și condițiilor de trafic.  

Poliția rutieră este cea care a stabilit etapele de desfășurare ale transportului și va însoți vehiculul alături de alte autovehicule autorizate. Transportul nu se va desfășura în perioadele și pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, cum ar fi codul galben, portocaliu sau roșu. 

Pentru informații suplimentare în legătură cu rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, puteți apela la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A la numerele de telefon 021/264.33.33 sau 021/9360.

Foto:
CNAIR