Zilele Orașului Ianca  

Ca de obicei, în ultimii ani, la fiecare început de toamnă, Primăria Ianca și Consiliul Local organizează Zilele Orașului Ianca. Menționăm în continuare activitățile ce au fost făcute publice până la această oră de către organizatorii manifestării. Astăzi, la ora 10.00, a fost programată lansare de carte:  „Oameni, locuri, întâmplări”, autori Titi Bănică și Ecaterina Bănică, la Biblioteca Orășenească Ianca. 

Sâmbătă între orele 10.00 – 14.00 are loc Ziua Porților Deschise la Muzeul Ianca. Cei interesați sunt invitați să viziteze gratuit toate secțiile muzeului : Tradiția locală și Casa țărănească, Școala de altădată și Biserica strămoșească, Aviația, Depozitul de unelte țărănești, Secția de artă. 

Din programul manifestării nu puteau lipsi spectacolele programate în Parcul Orășenesc, acolo unde sunt invitați artiști cunoscuți din țara noastră și din Republica Moldova. 

Seara de sâmbătă aparține muzicii populare, iar capetele de afiș sunt Anișoara Puică și Constantin Enceanu. De la ora 18.00, vor mai evolua mai multe ansambluri folclorice locale precum și soliștii vocali Anastasia Oprișan, Ana Maria Darîngă, Tudorița Voineag și Nadia Drăgan. 

Duminică seara, de la ora 19.00, vor încânta publicul mai multe  nume cunoscute, precum: Anna Lesko, Mira, Vescan, Irina Rimes, Lupii lui Calancea&Guz.