Ploile și canalizările de pe Calea Galați 

De ani de zile ploile inundă străzile din Brăila, iar asta devine o problemă serioasă pentru participanții din trafic, dar și pentru pietoni.  

Un exemplu potrivit este Calea Galați. Lucrările din proiect îngreunează traficul din cauza canalizărilor prost poziționate, cu toate că această arteră importantă din oraș a fost modernizată în anul 2016. 

Finanțarea a fost aprobată în februarie 2016, de Consiliu Local Municipal. Proiectul intitulat „Modernizare Calea Galați, între Podul Brăilița și DJ 221B”, a dispus de un buget de 5.954.169 lei, bani de la stat, iar municipalitatea a contribuit, de la bugetul local, cu 141.477 lei.  

Acum, la nici 7 ani de la reabilitare, Calea Galați prezintă multe defecte. Locatarii ne semnalează neplăcerile pe care le întâmpină zilnic, mai ales în zilele ploioase. Apa se acumulează în zonele unde asfaltul s-a tasat, formându-se bălți în toată regula. Altă problemă care încurcă șoferii sunt aceste gropi, pe care nu le pot evita deoarece banda întâi s-a transformat în parcare. Aglomerația cauzată și ,,lacurile ocazionale,, ar fi trebuit să lipsească în urma modernizării din 2016.  

Cetățenii sunt nemulțumiți și de condițiile din stațiile de autobuz din cartierul Vidin. Gropile și canalizările nu drenează apa, iar când  dorești să urci în autobuz trebuie să sari de pe bordură. 

Să sperăm că noile lucrări care se efectuează acum, țin  cont de aceste aspect, și nu doar pe hârtie. 

Foto:
Monitorul de Braila