UTA – Oțelul Galați, duelul debutanților

În această seară, de la ora 20.00, se dispută ultimul meci al etapei a 16-a, prima din retur, în Superliga României la fotbal. Pe Stadionul Municipal din Sibiu, adică în centrul țării, se confruntă reprezentantele vestului fotbalistic, UTA Arad, respectiv estului fotbalistic, Oțelul Galați.

Gălăţenii sunt neînvinşi în ediţia curentă din postura de vizitatori, palmaresul acestora în deplasare cuprinzând o victorie şi şase remize.

UTA şi Oţelul s-au mai întâlnit de 11 ori în principala competiţie internă, de două ori s-au impus arădenii, de cinci ori au câştigat moldovenii, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

În tur, pe stadionul gălățean, 14 iulie 2023, Oţelul – UTA 1-1, goluri marcate de Alexandru Pop, respectiv Rareş Pop.

Se vor duela echipele cu cei mai mulţi debutanţi în acest sezon, Oţelul – 18 (din 27 de jucători utilizaţi), UTA – 17 (din 30 de fotbalişti).

Meciul poate fi urmărit pe canalele de televiziune Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. De asemenea, Radio România Actualități va transmite secvențial meciul de la Sibiu, în vreme ce platforma Flashscore va transmite, în format podcast audio, integral această partidă.

Superliga este organizată de Liga Profesionistă de Fotbal. În pofida rivalității istorice dintre gălățeni și brăileni, foarte mulți locuitori ai județului Brăila urmăresc Oțelul Galați în eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Acest meci, din campionatul intern, este ultimul înainte ca jucătorii să plece spre echipele naționale, pentru fereastra internațională. Tricolorii vor lupta pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din Germania 2024, după ce au primit un nesperat ajutor din partea Kosovo care, aseară, s-a impus la Priștina în fața Israelului, cu 1-0.