Val de speculații după ce fiul unui cunoscut afacerist brăilean a fost prins în mașină cu 4 kg de aur și 400.000 de euro

Fiul unui cunoscut afacerist brăilean a fost prins în trafic fără permis și cu o alcoolemie de 0,07 mg/l, având asupra sa arme albe, peste 400.000 de euro, 4 kg de aur și 7.000 de lei. Cum poate cineva să dețină în portbagajul mașinii respectiva „comoară” și pentru ce scop anume sunt întrebări care vin să alimenteze numeroase speculații privind proveniența și destinația acesteia.

Conform unor surse, este vorba despre Mădălin Costin, fiul afaceristului brăilean Sorin Costin, decedat în 2022, în urma unui infarct, în timpul unei partide de vânătoare. Sorin Costin a fost administratorul operatorului portuar ”Hercules” SA și un apropiat al lui Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila.

Testarea cu aparatul drugtest a indicat o posibilă prezență a substanțelor psihoactive

Tânărul ar fi fost oprit de polițiști în trafic miercuri, 22 februarie, în jurul orei 19.00, pe strada Unirii din municipiul Brăila. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat faptul că bărbatul, în vârstă de 38 de ani, avea o îmbibație alcoolică de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Testarea cu aparatul drugtest a indicat o posibilă prezență a substanțelor psihoactive. Cum aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În urma controlului efectuat, asupra sa și în autoturism au fost găsite obiecte tăietor-înțepătoare, peste 400.000 de euro, 4 kg de aur și 7.000 de lei.

În cauză sunt continuate cercetările, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și spălare de bani.

Sursele din media au comentat faptul că Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, după decesul fostului său om de încredere, afaceristul brăilean Sorin Costin, viza eliminarea din firmele unde era acționar și acesta a lui Mădălin Costin.

Foto:
Poliția Română/Facebook