Victorie uriașă pentru handbalistele brăilene

HC Dunărea Brăila a reușit o victorie mare, pe terenul celor de la Borussia Dortmund, în prima manșă a turului III din EHF european League. Formația de la mal danubian s-a impus în fața nemțoaicelor cu scorul de 25-24.

La pauză, Borussia a condus cu 15-14. De asemenea, pe final de meci, gazdele au părut că dețin inițiativa, având 21-19, 22-20 și 24-23. Finalul a fost însă fantastic pentru echipa noastră, astfel că golurile marcate de Liscevic și Gonzalez Alvarez au parafat o victorie fantastică.

Portărița Elena Șerban a avut o evoluție excepționată, reușind 15 parade și un procentaj excepțional de 40% mingi apărate. Golurile echipei brăilene au fost marcate de Marian Mohamed și Gonzalez Alvarez, ambele câte 5, Meike Schmelzer și Kristina Liscevic câte 4, Jelena Zivkovic și Maria Kanaval câte 2, Aneta Udriștioiu, Liliana Venancio și Jessica Quintinio, fiecare câte un gol.

Statistica detaliată a partidei o regăsim aici. 

A fost, în orice caz, o zi perfectă pentru handbalul românesc, deoarece în Liga Campionilor Rapid a reușit o victorie mare cu Vipers, 30-29, după o revenire senzațională. Referitor la acest meci, site-ul oficial al forului continental a scris, în limba engleză, despre excepționala evoluție a portăriței din Giulești, Diana Ciucă. 

Vipers este câștigătoarea ultimelor trei ediții ale Ligii Campionilor.

Revenind la HC Dunărea Brăila, victoria de la Dortmund conferă statut de favorită echipei noastre, în perspectiva returului care va avea loc săptămâna viitoare, pe 19 noiembrie, la Brăila. Echipa învingătoare, în această dublă manșă, va merge în grupele EHF European League. România mai este reprezentată acolo de Gloria Bistrița.

Monitorul de Brăila susține sportul brăilean, în mod special handbalul. Anterior acestui meci al handbalistelor, noi am publicat o avancronică pe care o puteți citi aici. 

Ne vom continua misiunea de a reflecta și promova sportul local, valorile sale și performanțele obținute, deopotrivă, de români, brăileni și gălățeni.

Mult succes!

Foto:
HC Dunărea Brăila - Oficial/Facebook