15 septembrie – Grevă de avertisment la CFR

Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat ieri, printr-un comunicat de presă, că susține greva de avertisment a angajaților de la Căile Ferate Române programată pentru data de vineri, 15 septembrie, în intervalul orar 7.00-9.00, de Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane și Federația Elcatel. În intervalul menționat nu va circula niciun tren de călători sau de marfă. 

Scopul grevei este de trage un semnal de alarmă asupra unor nereguli din sistemul feroviar, cum ar fi lipsa cronică a investițiilor în infrastructura feroviară, lipsa contractelor colective de muncă, remunerații inadecvate în raport cu responsabilitățile și calitatea muncii depuse de lucrătorii din domeniu, precum și subfinanțarea companiilor feroviare din administrarea statului, aflate în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. 

„Pentru această grevă de avertisment am întreprins toate demersurile legale în vederea respectării legii. Toți liderii noștri sindicali au făcut eforturi și continuă să facă eforturi pentru a reduce impactul acestei greve asupra călătorilor. În acest sens, pe parcursul acestor zile, încercăm să aducem la cunoștința clienților CFR că circulația trenurilor va fi oprită în intervalul menționat. Concret, greviștii au pus afișe în gări cu aceste informații. Ce face conducerea CFR Infrastructură? 

Constat cu indignare ca liderii companiei continuă să aibă un comportament extrem de agresiv la adresa greviștilor, amestecându-se nemotivat și nedorit în manifestarea sindicală, cerându-le angajaților CFR să înlăture informările din gări cu privire la greva de avertisment” a declarat Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical. 

BNS solicită așadar ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, să oprească presiunile din partea conducerii CFR asupra sindicaliștilor de la CFR Infrastructură și să poarte un dialog cu sindicatele pentru găsirea soluțiilor necesare în vederea optimizării condițiilor de muncă și a infrastructurii feroviare. 

Foto:
Blocul Național Sindical - www.bns.ro