Elevi brăileni, laureați la festivalul internațional de chitară clasică Transilvania 

Patru brăileni, elevi de gimnaziu și de liceu, s-au făcut remarcați la recenta ediție e Festivalului internațional de chitară clasică de la Cluj-Napoca. Tinerii laureați sunt pregătiți de prof. Marius Șerban, profesor la Liceul de Arte ”Hariclea Darclée”, și de prof. Alexandra Gurgu, tot de la Liceul ”Darclée”, deopotrivă secretar muzical la Filarmonica ”Lyra – George Cavadia”. 

Ana Teodora Mardale, clasa IV-a la Școala Gimnazială ”I. L. Caragiale”, a obținut premiul I la concursul ”Dumitru Capoianu”, competiție din cuprinsul festivalului. 

Adrian Bălan, clasa a X-a la Liceul ”Darclée”, a cîștigat premiul I la concursul ”Mihai Babii”, de asemenea o competiție a festivalului.  

Denisa Gheorghe, clasa a XII-a, și Mihai Marian Anghel, clasa a VI-a, ambii de la Liceul de Arte ” Darclée”, s-au întors cu câte un premiu II de la concursul ”Mihai Babii”.  

Premianții merită și felicitările noastre, ba chiar și invitația de a participa la un recital în programul filarmonicii brăilene, aceasta dacă prof. col. (r ) Petre Gogu, directorul instituției, va considera oportun să fie și ei, așa cum au fost alți colegi de-ai lor, în fața publicului brăilean meloman.  

Festivalul de la Cluj-Napoca este organizat de Asociația de chitară Transilvania în colaborare cu Casa de Cultură Cluj. Prima ediție a avut loc în 2003 și de atunci s-a dezvoltat, crescând în amploare și notorietate. Festivalul cuprinde două mari secțiuni: una de recitaluri (solo sau grup) și una competițională. În paralel, au loc cursuri de interpretare muzicală, conferințe, seminarii, expozitii de instrumente. Brăilenii au avut ce învăța acolo.  

Foto:
Premianții și profesorii coordonatori la festival