Amenzi în valoare de 80.000 de lei într-o singură zi

Polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat sâmbătă, 21 octombrie, 16 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Aceștia au intervenit la 48 de evenimente, 44 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. Au fost aplicate 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 80.000 de lei. Au fost reținute șase certificate de înmatriculare și 11 permise de conducere. 

Forțele de ordine au acționat în sistem integrat în zona piețelor din municipiul Brăila și a centrelor comerciale, în intervalul orar 09.00-12.30, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.  Acțiunile au fost menite să prevină faptele antisociale și infracțiunile stradale și să depisteze infracțiuni privind pescuitul și acvacultura. Au fost legitimate 63 de persoane, verificate șapte unități de alimentație publică de tip cafe-bar, au fost controlate 29 de vehicule, 20 de șoferi fiind testați cu aparatul etilotest. Un permis de conducere a fost reținut și s-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.400 de lei. 

Șoferi depistați sub influența alcoolului

Tot ieri, în intervalul 09.30-12.00, echipaje din cadrul Poliției Orașului Ianca au desfășurat o acțiune de tip Blitz, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului. Polițiștii au legitimat 15 persoane și au controlat 12 vehicule, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest.  

La ora 10:30, polițiștii au oprit un autovehicul ce se deplasa pe DC 36, în localitatea Perișoru. Șoferul, un bărbat de 45 de ani din Brăila, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. 

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au oprit ieri în trafic, la ora 22.40,  un tânăr de 23 de ani, din comuna Roșiori, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității de domiciliu, având dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată.